Citrony plněné tuňákovým krémem
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 7 minut
Ingredience:
- kapary v octovém nálevu 15 g
- lžíce nasekané pažitky
- 2 lžíce šťávy z citronu
- 4 velké citrony
- 50 g černých a zelených oliv bez pecek
- 160 g tuňáka v oleji
- 4 vejce
- 100 g majonézy
Příprava:
Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a 3 z nich nakrájíme na malé kostičky. Mezitím vezmeme citrony, uřežeme jim špičku a vydlabeme je, tak abychom uřezané vršky mohli použít jako pokličky. Postupujeme opatrně, abychom při vydlabávání neprotrhli dno citronu. Skořápka musí zůstat celá, protože ji budeme plnit. Dužninu z citronu a šťávu si odložíme stranou.
Do jiné misky si přichystáme majonézu, na drobno nakrájeného tuňáka a nasekané kapary i olivy. Vše dobře smícháme a přidáme ještě vejce, pažitku, sůl a pepř. Vzniklým krémem naplníme citrony, které přikryjeme a podáváme. Dobrou chuť!
Diskusní téma: Citrony plněné tuňákovým krémem
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.