Citrony plněné tuňákovým krémem

23.10.2012 20:19

Pro 4 osoby

Doba přípravy: 30 minut

Doba vaření: 7 minut

 

Ingredience:

  • kapary v octovém nálevu 15 g
  • lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • 4 velké citrony
  • 50 g černých a zelených oliv bez pecek
  • 160 g tuňáka v oleji
  • 4 vejce
  • 100 g majonézy

Příprava:

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a 3 z nich nakrájíme na malé kostičky. Mezitím vezmeme  citrony, uřežeme jim špičku a vydlabeme je, tak abychom uřezané vršky mohli použít jako pokličky. Postupujeme opatrně, abychom při vydlabávání neprotrhli dno citronu. Skořápka musí zůstat celá, protože ji budeme plnit.  Dužninu z citronu a šťávu  si odložíme stranou. 

Do jiné misky si přichystáme majonézu, na drobno nakrájeného tuňáka a nasekané kapary i olivy. Vše dobře smícháme a přidáme ještě vejce, pažitku, sůl a pepř. Vzniklým krémem naplníme citrony, které přikryjeme a podáváme. Dobrou chuť!

 

Diskusní téma: Citrony plněné tuňákovým krémem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek