Rizoto

V této rubrice nejsou žádné články.

Rizota

Krémové rizoto s artyčoky a slaninou

28.10.2013 19:29
Pro 4 osoby: Ingredience: 320 rýže 20 g másla 450 g artyčoků 1 l zeleninového vývaru 1 stroužek česneku 1 cibule 90 g slaniny sůl pepř olivový olej 30 g parmezánu   Příprava: Začněte tím, že očistíte artyčoky. Do velké misky nalejte vodu a přidejte šťávu z jednoho...

Valencijská paella

28.10.2013 19:10
Pro 4 osoby Ingredience: 400 g kuřecího masa 400 g králičího masa 150 g zelených fazolek 200 g fazolí 150 g červené papriky 200 g rajčatového pyré 1 chilli paprička šafrán 400 g rýže 1,2 l zeleninového vývaru sůl 8 lžíc olivového oleje sladká paprika sůl   Historie...

Dýňové rizoto

28.10.2013 19:06
Pro 4 osoby: Ingredience: 320 g rýže 500 g dýně 150 g slaniny 1 cibule 1 větvička čerstvého rozmarýnu olivový olej 30 g másla 1,5 l zeleninového vývaru parmezán   Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na nízkém plamenu. Mezitím nakrájejte na jemno cibuli a půlu dýně na...

Zapečené rizoto se zeleninou

28.10.2013 18:11
Pro 4 osoby: Ingredience: 320 g rýže 1/2 cibule 1 chilli paprička 30 g zázvoru 300 g zelí 2 mrkve 200 g hřibů 2 lžíce olivového oleje 180 g italského sýru scamorza 2 rajčata 8 lžiček sójové omáčky sůl parmezán   Pečená rýže se zeleninou je chutné a univerzální jídlo...

Rizoto alla cantonese

28.10.2013 17:57
Pro 4 osoby: Ingredience: 250 g rýže 125 g šunky od kosti 1 cibule 3 vejce 1 lžička sójové omáčky 250 g hrášku sůl pepř šest lžíc oleje Příprava: Smažená rýže je pokrm čínského původu, ale je velmi populární i v Itálii, protože má blízko k evropským chutím. Smažená rýže...

Rizoto s kalamáry

27.10.2012 12:12
Ingredience: 400 g rýže na rizoto 450 g kalamárů 1 litr rybího vývaru 1 cibule, jemně nasekaná extra panenský olivový olej 2,5 dl suchého bílého vína 300 g rajčat 40 g másla petrželka sůl  černý pepř, čerstvě mletý. Příprava: Cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Pak...

Rizoto s brokolicí

27.10.2012 11:56
Pro 4 osoby Doba přípravy:  70minut   Ingredience: 400 g rýže 600 g brokolice 1 litr zeleniového vývaru (vývar z brokolice) olivový olej 80 g riccoty (dá se nahradit českým tvarohem) 2 ančovičky v oleji strouhaný parmazán 1/2 sklenky bílého vína Příprava: Brokolici uvaříme v...