Dezerty

V této rubrice nejsou žádné články.

Dezerty

Smetanový dezert jahodami

26.10.2013 11:44
Pro 6 osob: Ingredience: 500 ml mléka 250 g jahod 220 g krupice 200 ml smetany na šlehání 5 žloutků 2 vejce vanilkový lusk kávová zrna skořice v celku limetka máslo Postup: Vyšlehejte vejce a žloutky se 75 g cukru. Zahřejte mléko se smetanou, 1 luskem vanilky rozkrojeným podélně,...

Maliny s bazalkovým cukrem a zmrzlinou

26.10.2013 11:16
Pro 4 osoby Ingredience: 250 g malin 200 g mléčné zmrzliny 50 g třtinového cukru 4-6 lístků bazalky Postup: V hmoždíři rozmačkejte cukr s lístky bazalky. Pokud nemáte hmoždíř, rozmačkejte pomocí nože. Cukr smíchejte s umytými malinami a po 20 minut marinujte. Do misky vložte kopeček zmrzliny...

Sicilské cannoli

09.07.2013 20:05
Sicilský dezert canolli se v každém místě liší svou výzdobou. Například, v Palermu se na koncích cannoli používá místo kandovaných třešní plátek kandovaného pomeranče, zatímco ve východní Sicílii se používají pistácie. V každém případě složka, kterou nelze změnit, je smetanový sýr, který musí být...

Italský dezert - Sicilská cassata

09.07.2013 19:55
Sicilská cassata je druh dort s ricottou, slazený cukrem. Sicilská Cassata je spolu s sicilskými cannoli známá po celém světě. Přísady na těsto: 200 g mandlové mouky 200 g krystalového cukru 50 gramů vody Zelené potravinářské barvivo Příprava: Ve vodě na mírném ohni rozpusťte...

Citrónový sorbet

09.07.2013 18:50
Citrónový sorbet, v italštině sorbetto al limone, je osvěžující dezert, který má dobrý vliv na trávení a je ceněn hlavně v horkých letních dnech. V Itálii je velmi často používán jako mezidobí mezi chody z masa a ryb. Sorbet je velmi starý dezert.  Jeho stopy  lze nalézt i v Číně v sedmém...

Italský dezert - Lo zuccotto

09.07.2013 18:45
Italský dezert Lo zuccotto je charakteristický svým kopulovým tvarem, kterého je dosaženo pomocí specialní formy pro tento dezert. Je to napůl studený dezert vyrobený z piškotového těsta a zmrzliny. Italský zákusek se připravuje několik dní předem a nechává se v ledničce. Lo Zuccotto pochází z...

Profiteroles

09.07.2013 18:36
Profiteroles je typ krémového zákusku , který je naplněn pudinkem, šlehačkou, krémém nebo zmrzlinou, a pak pokrytý krémovou čokoládou nebo karamelem. Nejběžnější způsob prezentace je umístění jednotlivých kousků do tvaru jehlanu.   Složení: Pro pečivo Choux: 500 ml vody 125 g másla...

Pěna z bílé čokolády

25.02.2013 23:32
Příprava: 20 minut Pro 4 osoby   Ingredience: 235 g bílé čokolády broskvová želatina 125 g plnotučného mléka 250 g smetany Příprava: Želatinu namočte do studené vody asi na 10 minut. Bílou čokoládu roztavte ve vodní lázni. V hrnci rozehřejte mléko. Jakmile začne vřít, odstavte a...

Pralinky z mascarpone

27.10.2012 14:22
Pro 8 osob Doba přípravy: 20 minut Ingredience na 40 pralinek: 200 gr hočké čokolády  100 gr mascarpone 80 gr moučkového cukru na obalení - 4 lžíce pistácií, kakaa a kokosu Příprava: Čokoládu roztopíme ve vodní lázni. Poté, co se roztopí ji odstavíme a necháme schladnout. Následně...

Napoleon s příchutí citronu a malin

22.10.2012 22:04
Pro 4 porce Doba přípravy: 1 hodina Doba vaření: 1 hodina (+ 1 hodina odpočinku) Ingredience: 2 šálky mléka 2 citrony vanilková dužina 6 žloutků 1/2 šálku cukru 4 lžíce kukuřičného škrobu 2 lžíce másla 1 balíček listového těsta 2 lžíce rozpuštěného másla 2 lžíce cukru 100 g malin na...