Dezerty
V této rubrice nejsou žádné články.
Dezerty
Smetanový dezert jahodami
26.10.2013 11:44
Pro 6 osob:
Ingredience:
500 ml mléka
250 g jahod
220 g krupice
200 ml smetany na šlehání
5 žloutků
2 vejce
vanilkový lusk
kávová zrna
skořice v celku
limetka
máslo
Postup:
Vyšlehejte vejce a žloutky se 75 g cukru. Zahřejte mléko se smetanou, 1 luskem vanilky rozkrojeným podélně,...
Maliny s bazalkovým cukrem a zmrzlinou
26.10.2013 11:16
Pro 4 osoby
Ingredience:
250 g malin
200 g mléčné zmrzliny
50 g třtinového cukru
4-6 lístků bazalky
Postup:
V hmoždíři rozmačkejte cukr s lístky bazalky. Pokud nemáte hmoždíř, rozmačkejte pomocí nože. Cukr smíchejte s umytými malinami a po 20 minut marinujte. Do misky vložte kopeček zmrzliny...
Sicilské cannoli
09.07.2013 20:05
Sicilský dezert canolli se v každém místě liší svou výzdobou. Například, v Palermu se na koncích cannoli používá místo kandovaných třešní plátek kandovaného pomeranče, zatímco ve východní Sicílii se používají pistácie. V každém případě složka, kterou nelze změnit, je smetanový sýr, který musí být...
Italský dezert - Sicilská cassata
09.07.2013 19:55
Sicilská cassata je druh dort s ricottou, slazený cukrem. Sicilská Cassata je spolu s sicilskými cannoli známá po celém světě.
Přísady na těsto:
200 g mandlové mouky
200 g krystalového cukru
50 gramů vody
Zelené potravinářské barvivo
Příprava:
Ve vodě na mírném ohni rozpusťte...
Citrónový sorbet
09.07.2013 18:50
Citrónový sorbet, v italštině sorbetto al limone, je osvěžující dezert, který má dobrý vliv na trávení a je ceněn hlavně v horkých letních dnech. V Itálii je velmi často používán jako mezidobí mezi chody z masa a ryb. Sorbet je velmi starý dezert. Jeho stopy lze nalézt i v Číně v sedmém...
Italský dezert - Lo zuccotto
09.07.2013 18:45
Italský dezert Lo zuccotto je charakteristický svým kopulovým tvarem, kterého je dosaženo pomocí specialní formy pro tento dezert. Je to napůl studený dezert vyrobený z piškotového těsta a zmrzliny. Italský zákusek se připravuje několik dní předem a nechává se v ledničce. Lo Zuccotto pochází z...
Profiteroles
09.07.2013 18:36
Profiteroles je typ krémového zákusku , který je naplněn pudinkem, šlehačkou, krémém nebo zmrzlinou, a pak pokrytý krémovou čokoládou nebo karamelem. Nejběžnější způsob prezentace je umístění jednotlivých kousků do tvaru jehlanu.
Složení:
Pro pečivo Choux:
500 ml vody
125 g másla...
Pěna z bílé čokolády
25.02.2013 23:32
Příprava: 20 minut
Pro 4 osoby
Ingredience:
235 g bílé čokolády
broskvová želatina
125 g plnotučného mléka
250 g smetany
Příprava:
Želatinu namočte do studené vody asi na 10 minut. Bílou čokoládu roztavte ve vodní lázni. V hrnci rozehřejte mléko. Jakmile začne vřít, odstavte a...
Pralinky z mascarpone
27.10.2012 14:22
Pro 8 osob
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience na 40 pralinek:
200 gr hočké čokolády
100 gr mascarpone
80 gr moučkového cukru
na obalení - 4 lžíce pistácií, kakaa a kokosu
Příprava:
Čokoládu roztopíme ve vodní lázni. Poté, co se roztopí ji odstavíme a necháme schladnout. Následně...
Napoleon s příchutí citronu a malin
22.10.2012 22:04
Pro 4 porce
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 1 hodina (+ 1 hodina odpočinku)
Ingredience:
2 šálky mléka
2 citrony
vanilková dužina
6 žloutků
1/2 šálku cukru
4 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce másla
1 balíček listového těsta
2 lžíce rozpuštěného másla
2 lžíce cukru
100 g malin na...