Mořské plody a ryby
V této rubrice nejsou žádné články.
Mořské plody a ryby
Pstruh v piniových oříšcích
26.10.2013 11:54
Pro 4 osoby:
Ingredience:
800 g pstruha
600 g brambor
250 g cherry rajčátek
50 g piniových oříšků
sušené a čerstvé oregano
olivový olej
mouka
sůl
Postup:
Oloupejte brambory a nakrájejte na plátky. Rajčata rozpulte a spolu s bramborami posypte sušeným oregánem, osolte a zastříkněte...
Kalamary na česneku a citrónu
09.07.2013 23:42
Kalamary na česneku a citrónu jsou velice jednoduché a chutné. Milovníci mořských plodů ocení lehkost pokrmu i příjemné aroma.
Doba přípravy: 15 minut
Počet osob: 4
Ingredience:
1,2 kg kalamárů
80 g másla
1 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
3 lžíce petržele
šťáva z 1 citrónu
1...
Mořský vlk na slanině a pomeranči
09.07.2013 23:10
Mořský vlk s anglickou slaninou a cibulí ve sladko-kyselé omáčce z pomerančů je velmi chutný a lehký pokrm. Delikátní maso z mořského vlka s křupavou slaninou, rozmarýnem a karamelizovanou cibulí ve sladkokyselé omáčce z pomerančové kůry si určitě zamilujete. Zvláštní kombinace ingrediencí dodává...
Humr po katalánsku
09.07.2013 22:41
Humr po katalánsku je jednoduchý a velmi chutný pokrm. Skládá se z humra, rajčat a červené cibule. Mužeme jej podávat jako předkrm i hlavní chod. Na recept můžeme použít i langustu nebo krevety.
Doba přípravy: 20 minut
Počet osob: 2
Ingredience:
1 humr (asi 1 až 1,2 kg, případně dva...
Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty
22.10.2012 21:39
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience:
120-170 g mořského okouna (můžete jej nahradit pstruhem nebo makrelou)
2 šálky mléka
6 lžic olivového oleje
1 žlutá cibule (nakrájená na tenké plátky)
2 stroužky česneku (rozetřený)
1 šálek vypeckovaných oliv
½ šálku...