Ďábelské kuře
Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: 15 minut
Doba marinování: 4-8 hodin
Doba pečení: zhruba 30 minut
Ingredience:
- 6 kuřecích stehýnek
- 3 citrony
- 4 feferonky
- celý pepř
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
Příprava:
Připravíme si marinádu. V hmoždíři rozdrtíme pepř. Mezitím potřeme kuřecí kousky česnekem. Feferonky umyjeme a zbavíme jadérek, jinak by kuře bylo příliš pikantní. Pak feferonky rozmixujeme s citronovou kůrou. Připravenou směs vmasírujeme do kuřete spolu s pepřem. Nezapomeňte kuře posolit. Pak jej vložíme do nádoby, ve které jej budeme marinovat. Vymačkáme tři citrony a šťávou zalijeme připravené kuře. Na závěr dolejeme olivovým olejem. Necháme marinovat alespoň 4 hodiny, v lepším případě 8, maximum je ovšem 12 hodin. Poté ďábelské kuře pečeme na grilu, v troubě nebo pánvi.
Diskusní téma: Ďábelské kuře
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.