Ďábelské kuře

27.10.2012 11:28

Pro 2-4 osoby

Doba přípravy: 15 minut

Doba marinování: 4-8 hodin

Doba pečení: zhruba 30 minut

 

Ingredience:

  • 6 kuřecích stehýnek
  • 3 citrony
  • 4 feferonky
  • celý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava:

Připravíme si marinádu. V hmoždíři rozdrtíme pepř. Mezitím potřeme kuřecí kousky česnekem. Feferonky umyjeme a zbavíme jadérek, jinak by kuře bylo příliš pikantní. Pak feferonky rozmixujeme s citronovou kůrou. Připravenou směs vmasírujeme do kuřete spolu s pepřem. Nezapomeňte kuře posolit. Pak jej vložíme do nádoby, ve které jej budeme marinovat. Vymačkáme tři citrony a šťávou zalijeme připravené kuře. Na závěr dolejeme olivovým olejem. Necháme marinovat alespoň 4 hodiny, v lepším případě 8, maximum je ovšem 12 hodin. Poté ďábelské kuře pečeme na grilu, v troubě nebo pánvi.

Diskusní téma: Ďábelské kuře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek