Dýňové rizoto

28.10.2013 19:06
Pro 4 osoby:
Ingredience:
  • 320 g rýže
  • 500 g dýně
  • 150 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • olivový olej
  • 30 g másla
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • parmezán
 
Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte na nízkém plamenu. Mezitím nakrájejte na jemno cibuli a půlu dýně na kostičky. Jakmile ze slaniny vysmažíte tuk, vyndejte slaninu a dejte ji bokem.  Do pánve přidejte kousek másla a malinko olivového oleje.  Do pánve nyní dejte kousky dýně a nechte ji smažit. Zbytek dýně nakrájíme na plátky. Dýni, která se smažila vyndáme z pánve. A na její místo dáme smažit cibuli a dýni nakrájenou na plátky. Přidáme naběračku zeleninového vývaru a dusíme. K dýni přidáme rýži. Smažíme a přidáváme vývar po každé, když se odpaří. Do hrnce dáme olivový olej a přidáme na kousky nasekaný rozmarýn a smažíme. Jakmile je rýže měkká, vypneme a přidáme máslo a trošku aromatizovaného oleje. Posypeme parmezánem. Přidáme opečenou slaninu a necháme pár minut odpočívat. Dýňové rizoto naservírujeme na talíř a poté přidáme zvlášť smaženou dýni. Dobrou chuť!