Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem

29.10.2013 16:52
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem je rychlé a jednoduché jídlo, které nevyžaduje žádné speciální úpravy. Carpaccio vynalezl Giuseppe Capriani v roce 1950, kdy jej servíroval během výstavy obrazů autora Vittoria Carpaccia. Na oslavě byla také hraběnka Amalia Nani Mocenigo, která musela dodržovat dietu, která se musela obejít bez vařenéh masa.

Ingredience:
  • 400 g hovězí svíčkové
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 100 g rukoly
  • šťáva ze 2 citronů
  • 100 ml olivového oleje
  • pepř
  • sůl
 
Příprava:
Z citronové šťávy, oleje, soli a pepře si připravíme zálivku. Svíčkovou nakrájíme na velmi jemné plátky, případně maso ještě rozklepeme přes igelitový sáček. Rozdělíme jej na čtyři talíře. Přelijeme zálivkou. Na každé jídlo rozdělíme lístky rukoly a parmezánu. Můžeme ozdobit plátkem citronu. Podáváme s bagetkou nebo toastem. Dobrou chuť!