Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou -

22.10.2012 21:52


Pro 6 osob
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření: 2 hodiny

Ingredience:

  • 1,5 kg hovězí pečeně
  • sůl a pepř
  • 6 středních cibulí (oloupaných a nakrájených)
  • 3 lžíce másla
  • 120 ml zásmažky z másla, mouky, kuřecího vývaru, pepře a soli
  • 2 šálky kuřecího vývaru


PŘÍPRAVA
V mase uděláme po celém povrchu hluboké zářezy. Maso posypeme solí a pepřem. 

Maso orestujeme 2 minuty na másle z každé strany. Přidáme cibuli se špetkou soli a pepře. Pak přilejeme zásmažku a kuřecí vývar. Přivedeme k varu a pečeme asi hodinu a půl na 110 ° C. Hovězí pečeně by měla zůstat  ve středu růžová.