Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou -
22.10.2012 21:52
Pro 6 osob
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience:
- 1,5 kg hovězí pečeně
- sůl a pepř
- 6 středních cibulí (oloupaných a nakrájených)
- 3 lžíce másla
- 120 ml zásmažky z másla, mouky, kuřecího vývaru, pepře a soli
- 2 šálky kuřecího vývaru
PŘÍPRAVA
V mase uděláme po celém povrchu hluboké zářezy. Maso posypeme solí a pepřem.
Maso orestujeme 2 minuty na másle z každé strany. Přidáme cibuli se špetkou soli a pepře. Pak přilejeme zásmažku a kuřecí vývar. Přivedeme k varu a pečeme asi hodinu a půl na 110 ° C. Hovězí pečeně by měla zůstat ve středu růžová.