Humr po katalánsku

09.07.2013 22:41

Humr po katalánsku je jednoduchý a velmi chutný pokrm. Skládá se z humra, rajčat a červené cibule. Mužeme jej podávat jako předkrm i hlavní chod. Na recept můžeme použít i langustu nebo krevety. 

Doba přípravy: 20 minut

Počet osob: 2

Ingredience:

  • 1 humr (asi 1 až 1,2 kg, případně dva menší)
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 červená cibule
  • šťáva z půlky citrónu
  • 150 ml olivového oleje
  • 1 lžíce  vínového octa
  • sůl
  • pepř

Příprava humra:

Přípravu humra po katalánsku začněte tak, že nakrájíte na tenké kolečka červenou cibuli. Nakrájenou cibuli dejte na 20 minut do misky s vodou a vínovým octem. Dejte vařit hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, vložte humra. Vařte 10 až 12 minut. Humra položte na prkénko a rozřežtě podélně na břiše. Maso z něj výjměte tak, abyste měli větší kousky. Cílem je dostat z ven co nejvíce masa. Oddělte od těla hlavu. Měkké části obsaženy ve skořápce hlavy smíchejte v misce s olivovým olejem, citrónem, solí a pepřem. Cherry rajčátka rozkrojte na půlku. Kousky humra rozložte na talíř. Ozdobte plátky cibule a rajčaty. Pak přelijte připravenou omáčkou. 

Diskusní téma: Humr po katalánsku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek