Humr po katalánsku
Humr po katalánsku je jednoduchý a velmi chutný pokrm. Skládá se z humra, rajčat a červené cibule. Mužeme jej podávat jako předkrm i hlavní chod. Na recept můžeme použít i langustu nebo krevety.
Doba přípravy: 20 minut
Počet osob: 2
Ingredience:
- 1 humr (asi 1 až 1,2 kg, případně dva menší)
- 250 g cherry rajčátek
- 1 červená cibule
- šťáva z půlky citrónu
- 150 ml olivového oleje
- 1 lžíce vínového octa
- sůl
- pepř
Příprava humra:
Přípravu humra po katalánsku začněte tak, že nakrájíte na tenké kolečka červenou cibuli. Nakrájenou cibuli dejte na 20 minut do misky s vodou a vínovým octem. Dejte vařit hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, vložte humra. Vařte 10 až 12 minut. Humra položte na prkénko a rozřežtě podélně na břiše. Maso z něj výjměte tak, abyste měli větší kousky. Cílem je dostat z ven co nejvíce masa. Oddělte od těla hlavu. Měkké části obsaženy ve skořápce hlavy smíchejte v misce s olivovým olejem, citrónem, solí a pepřem. Cherry rajčátka rozkrojte na půlku. Kousky humra rozložte na talíř. Ozdobte plátky cibule a rajčaty. Pak přelijte připravenou omáčkou.
Diskusní téma: Humr po katalánsku
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.