Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty

09.07.2013 21:55

Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty můžete podávat za studena i za tepla. Jednoduchý recept z originálních ingrediencí je skvělý k večeři i k obědu. 

Ingredience:

  • 400 g těstoviny rigatoni (můžete nahradit penne)
  • 40 g sušených rajčat
  • 300 g lilku
  • 2 šalotky
  • stroužek česneku
  • půlka feferonky
  • 60 g piniových oříšků
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 20 lístků bazalky
  • ricotta

Příprava:

Sušené rajčata dáme na pět minut do horké vody. Poté výtáhneme a nakrájíme. Lilek nakrájíme na plátky hrubé asi 3 mm. Nakrájejte na drobno šalotku a česnek. Vše jemně osmahněte na olivovém oleji s nasekanou feferonkou. Přidejte na plátky nakrájený lilek. Nenchte pár minut smažit. Poté přidejte nakrájená sušená rajčata. Přidejte něbračku teplé vody a nechte vařit. Na další pánvi opražte piniové oříšky. Směs z lilku vařte dokud nezměkne. Pak přidejte nasekanou bazalku a opražené oříšky. Pak vmíchejte uvařené těstoviny. Posypejte nastrouhanou ricottou. Italský salát z těstovin můžete podávat studený i teplý. 

 

Diskusní téma: Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek