Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty
Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty můžete podávat za studena i za tepla. Jednoduchý recept z originálních ingrediencí je skvělý k večeři i k obědu.
Ingredience:
- 400 g těstoviny rigatoni (můžete nahradit penne)
- 40 g sušených rajčat
- 300 g lilku
- 2 šalotky
- stroužek česneku
- půlka feferonky
- 60 g piniových oříšků
- 4 lžíce olivového oleje
- 20 lístků bazalky
- ricotta
Příprava:
Sušené rajčata dáme na pět minut do horké vody. Poté výtáhneme a nakrájíme. Lilek nakrájíme na plátky hrubé asi 3 mm. Nakrájejte na drobno šalotku a česnek. Vše jemně osmahněte na olivovém oleji s nasekanou feferonkou. Přidejte na plátky nakrájený lilek. Nenchte pár minut smažit. Poté přidejte nakrájená sušená rajčata. Přidejte něbračku teplé vody a nechte vařit. Na další pánvi opražte piniové oříšky. Směs z lilku vařte dokud nezměkne. Pak přidejte nasekanou bazalku a opražené oříšky. Pak vmíchejte uvařené těstoviny. Posypejte nastrouhanou ricottou. Italský salát z těstovin můžete podávat studený i teplý.
Diskusní téma: Italský salát z těstovin s lilkem a sušenými rajčaty
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.