Kachní paštika v krustě

22.10.2012 22:45

Pro 4 osoby

Doba přípravy: 150 minut

 

Ingredience:

  • 1 malá kachna
  • 250 g čerstvého slaniny
  • 100 g hovězího morku
  •  200 g telecího masa
  • dvě likérové ​​sklenice brandy
  • 100 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 šalotky
  • 1 mrkev
  • 1 sáček sušené želatiny
  • 500 g mouky
  • 250 g másla
  • 2 vejce
  • 1 svazek bylinek: petrželku, tymián, bobkový list,
  • 1 kus slaniny
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř

Příprava:

Zpracujeme postupně mouku spolu s máslem, špetkou soli a půl sklenicí vody. Naplníme připravenou formu  asi ¾ těsta.
Dáme jej na chladné místo.Vykostíme kachnu a necháme maso a kůži.
Uděláme vývar s kachnou, cibulí, mrkví, bylinkami a 1 1/2 litrem vody. Na závěr varu přidáme želatinu. Očistíme houby a smícháme s nadrobno nasekaným kachním, telecím a hovězím masem.. Dále přidíme najemno nakrájenou cibuli, šalotku. Směs rychle opečeme na pánvi a odstraníme z tepla. Přidáme koňak, vejce, sůl, strouhaný muškátová oříšek a vše dobře promícháme. 
Přidejte hovězí morek. Morek musí být 5 minut vařen v horké vodě a nakrájen. Formu s těstem pokryjeme vrstvou sádla  a naplníme směsí. Směs přikryjeme zbytkem těsta. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v předehřáté troubě 2 hodiny. Až bude kachní paštika zlatohnědá, ztlumíme. Poté se nechá vychladnout.