Kachní paštika v krustě
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 150 minut
Ingredience:
- 1 malá kachna
- 250 g čerstvého slaniny
- 100 g hovězího morku
- 200 g telecího masa
- dvě likérové sklenice brandy
- 100 g žampionů
- 1 cibule
- 2 šalotky
- 1 mrkev
- 1 sáček sušené želatiny
- 500 g mouky
- 250 g másla
- 2 vejce
- 1 svazek bylinek: petrželku, tymián, bobkový list,
- 1 kus slaniny
- 1 špetka muškátového oříšku
- sůl a pepř
Příprava:
Zpracujeme postupně mouku spolu s máslem, špetkou soli a půl sklenicí vody. Naplníme připravenou formu asi ¾ těsta.
Dáme jej na chladné místo.Vykostíme kachnu a necháme maso a kůži.
Uděláme vývar s kachnou, cibulí, mrkví, bylinkami a 1 1/2 litrem vody. Na závěr varu přidáme želatinu. Očistíme houby a smícháme s nadrobno nasekaným kachním, telecím a hovězím masem.. Dále přidíme najemno nakrájenou cibuli, šalotku. Směs rychle opečeme na pánvi a odstraníme z tepla. Přidáme koňak, vejce, sůl, strouhaný muškátová oříšek a vše dobře promícháme.
Přidejte hovězí morek. Morek musí být 5 minut vařen v horké vodě a nakrájen. Formu s těstem pokryjeme vrstvou sádla a naplníme směsí. Směs přikryjeme zbytkem těsta. Potřeme rozšlehaným žloutkem a pečeme v předehřáté troubě 2 hodiny. Až bude kachní paštika zlatohnědá, ztlumíme. Poté se nechá vychladnout.