Kalamary na česneku a citrónu
Kalamary na česneku a citrónu jsou velice jednoduché a chutné. Milovníci mořských plodů ocení lehkost pokrmu i příjemné aroma.
Doba přípravy: 15 minut
Počet osob: 4
Ingredience:
- 1,2 kg kalamárů
- 80 g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce petržele
- šťáva z 1 citrónu
- 1 malá sklenička bílého vína
- pepř
Příprava:
Očištěte kalamáry. Oddělte chapadla od hlavy. Výjměte centrální zub. Stáhněte kůži. Tělo rozřízněte tak, aby vznikl filet. Rozehřejte pánev a přidejte máslo a olivový olej. Přidejte celé stroužky česneku a kalamáry. Smažte několik minut. Přidejte víno. Za několik minut přilejte šťávu z citrónu. Zasypejte nasekanou petrželí, osolte a opepřete. Nechte vařit několik minut. Kalamary na česneku podáváme s čerstvou bagetkou a bílým vínem.