Kalamary na česneku a citrónu

09.07.2013 23:42

Kalamary na česneku a citrónu jsou velice jednoduché a chutné. Milovníci mořských plodů ocení lehkost pokrmu i příjemné aroma. 

Doba přípravy: 15 minut

Počet osob: 4

Ingredience:

  • 1,2 kg kalamárů
  • 80 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce petržele
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1 malá sklenička bílého vína
  • pepř

Příprava:

Očištěte kalamáry. Oddělte chapadla od hlavy. Výjměte centrální zub. Stáhněte kůži. Tělo rozřízněte tak, aby vznikl filet. Rozehřejte pánev a přidejte máslo a olivový olej. Přidejte celé stroužky česneku a kalamáry. Smažte několik minut. Přidejte víno. Za několik minut přilejte šťávu z citrónu. Zasypejte nasekanou petrželí, osolte a opepřete. Nechte vařit několik minut. Kalamary na česneku podáváme s čerstvou bagetkou a bílým vínem.