Krevetový koktejl
Krevetový koktejl je jeden z nejznámějších předkrmů, který je oblíbený nejen v Itálii. Následující recept je jednoduchý a rychlý, tudíž praktický i pro ty, kteří v kuchyni příliš nevynikají. Pokrm je vhodný jako předkrm při obědu i večeři.
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience na krevetový koktejl:
- 400 g větších krevet
- 2 lžičky nasekané petrželky
- 350 g červené italské salsy
- 1 salát
Ingredience na salsu:
- 1 lžíce worchestrové omáčky
- menší čtvrtka malé skleničky koňaku
- 60 ml šlehačky
- 30 g hořčice
- 200 g majonézy
- 80 g kečupu
Příprava italské červené salsy:
Smíchejte kečup a majonézu. Přidejte koňak, hořčici a na závěř šlehačku. Vše průběžně míchejte, až vznikne konzistentní omáčka. Takto připravenou salsu nechte uležet v ledničce alespoň hodinu.
Příprava krevetového koktejlu:
Krevety opláchneme a pokud mají skořápku, tak vyloupeme. Pár jich můžeme nechat s ocásky na ozdobu. Krevety povaříme 2 až3 minuty v osolené vodě. Vodu následně slejeme akrevety necháme vychladnout. Mezitím umyjeme salát. Vnější listy nacháme na vystlání koktejlových skleniček. Vnitřní listy nakrájíme na jemno. Do připravené a vychlazené salsy vmícháme krevety. Skleničky vysteleme většími listy salátu. Na salát dáme krevety se salsou. Na závěr posypeme jemně nasekanou petrželkou. Můžeme přizdobit plátkem citrónu. Podáváme s čerstvou bagetkou. Přeji dobrou chuť!