Krevetový koktejl

09.07.2013 21:24

Krevetový koktejl je jeden z nejznámějších předkrmů, který je oblíbený nejen v Itálii. Následující recept je jednoduchý a rychlý, tudíž praktický i pro ty, kteří v kuchyni příliš nevynikají. Pokrm je vhodný jako předkrm při obědu i večeři. 

Pro 4 osoby

Doba přípravy: 20 minut

Ingredience na krevetový koktejl:

  • 400 g větších krevet
  • 2 lžičky nasekané petrželky
  • 350 g červené italské salsy
  • 1 salát

Ingredience na salsu:

  • 1 lžíce worchestrové omáčky
  • menší čtvrtka malé skleničky koňaku
  • 60 ml šlehačky
  • 30 g hořčice
  • 200 g majonézy
  • 80 g kečupu

Příprava italské červené salsy:

Smíchejte kečup a majonézu. Přidejte koňak, hořčici a na závěř šlehačku. Vše průběžně míchejte, až vznikne konzistentní omáčka. Takto připravenou salsu nechte uležet v ledničce alespoň hodinu.

Příprava krevetového koktejlu:

Krevety opláchneme a pokud mají skořápku, tak vyloupeme. Pár jich můžeme nechat s ocásky na ozdobu. Krevety povaříme 2 až3 minuty v osolené vodě. Vodu následně slejeme akrevety necháme vychladnout. Mezitím umyjeme salát. Vnější listy nacháme na vystlání koktejlových skleniček. Vnitřní listy nakrájíme na jemno. Do připravené a vychlazené salsy vmícháme krevety. Skleničky vysteleme většími listy salátu. Na salát dáme krevety se salsou. Na závěr posypeme jemně nasekanou petrželkou. Můžeme přizdobit plátkem citrónu. Podáváme s čerstvou bagetkou. Přeji dobrou chuť!