Linguine s mořskými plody a šampaňský
Pro 4-6 osob
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience:
- 450 g linguine (ploché špagety)
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- 1 velká cibule (nasekaná na jemno)
- sůl a pepř
- 1,2 kg očištěných slávek
- 2 šálky sladkého vína nebo šampaňského
- 1/2 šálku nasekané petrželky
PŘÍPRAVA
Linguine uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Necháme okapat a dáme stranou.
Ve velké, hluboké pánvi rozehřejem olivový olej, přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, 1 lžičku soli a velkou špetku pepře. Snižíme teplotu a vaříme za stálého míchání, dokud nebude cibule měkká a transparentní.
Následně přidáme mušle a mícháme. Nalijeme šumivé víno . Zakryjeme pánev a vaříme, dokud se slávky neotevřou. Ochutíme solí a pepřem. Do připravené směsi slávek vmícháme těstoviny a nasekanou petrřelku a podáváme. Dobrou chuť!
Poznámka:
Když kupujeme slávky, je třeba se podívat zda jsou všechny zavřene. Pokud jsou otevřené, můžeme na ně zkusit poklepat. Ty, které se zavřou jsou v pořádku. Znamená to, že jsou živé, tudíž i čerstvé. Ty, které zůstanou otevřené jsou špatné. Naopak když slávky uvaříme, jíme jen ty které se otevřou. Ty, které zůstanou zavřené jsou špatné.
Diskusní téma: Linguine s mořskými plody a šampaňský
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.