Linguine s mořskými plody a šampaňský

22.10.2012 21:16

Pro 4-6 osob
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut

Ingredience:

  • 450 g linguine (ploché špagety)
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 6 stroužků česneku 
  • 1 velká cibule (nasekaná na jemno)
  • sůl a pepř
  • 1,2 kg očištěných slávek 
  • 2 šálky sladkého vína nebo šampaňského
  • 1/2 šálku nasekané petrželky

PŘÍPRAVA
Linguine  uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou. Necháme okapat a dáme stranou.
Ve velké, hluboké pánvi rozehřejem olivový olej, přidáme utřený česnek, najemno nakrájenou cibuli, 1 lžičku soli a velkou špetku pepře. Snižíme teplotu a vaříme za stálého míchání, dokud nebude cibule  měkká a transparentní.
Následně přidáme mušle a mícháme. Nalijeme šumivé víno . Zakryjeme pánev a vaříme, dokud se slávky neotevřou. Ochutíme solí a pepřem. Do připravené směsi slávek vmícháme těstoviny a nasekanou petrřelku a podáváme. Dobrou chuť!  

 

Poznámka:

Když kupujeme slávky, je třeba se podívat zda jsou všechny zavřene. Pokud jsou otevřené, můžeme na ně zkusit poklepat. Ty, které se zavřou jsou v pořádku. Znamená to, že jsou živé, tudíž i čerstvé. Ty, které zůstanou otevřené jsou špatné. Naopak když slávky uvaříme, jíme jen ty které se otevřou. Ty, které zůstanou zavřené jsou špatné. 
 

Diskusní téma: Linguine s mořskými plody a šampaňský

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek