Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty
22.10.2012 21:39
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience:
- 120-170 g mořského okouna (můžete jej nahradit pstruhem nebo makrelou)
- 2 šálky mléka
- 6 lžic olivového oleje
- 1 žlutá cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 stroužky česneku (rozetřený)
- 1 šálek vypeckovaných oliv
- ½ šálku kapary (opláchnout)
- 3 čerstvá rajčata (nakrájená nebo drcené)
PŘÍPRAVA
Ryby namočíme v mléce na jednu noc. Poté je opláchneme a dáme stranou.
Na pánvi zahřejeme 4 polévkové lžíce olivového oleje. Přidáme cibuli a orestujeme, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek, olivy, kapary a rajčata. Směs dusíme po dobu několika minut, pak přidáme ryby, zakryjeme a dusíme, dokud se ryba nerozpadá.
Mořského okouna s cibulí podáváme horkého, pokud možno s rýží. Přeji dobrou chuť!
Diskusní téma: Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.