Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty

22.10.2012 21:39

Pro 4 osoby
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření: 15 minut

Ingredience:

  • 120-170 g mořského okouna (můžete jej nahradit pstruhem nebo makrelou)
  • 2 šálky mléka
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 žlutá cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 stroužky česneku (rozetřený)
  • 1 šálek vypeckovaných oliv
  • ½ šálku kapary (opláchnout)
  • 3 čerstvá rajčata (nakrájená nebo drcené)


PŘÍPRAVA
Ryby namočíme v mléce na jednu noc. Poté je opláchneme a dáme stranou.
Na pánvi zahřejeme 4 polévkové lžíce olivového oleje. Přidáme cibuli a orestujeme, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek, olivy, kapary a rajčata. Směs dusíme po dobu několika minut, pak přidáme ryby, zakryjeme a dusíme, dokud se ryba nerozpadá. 
Mořského okouna s cibulí podáváme horkého, pokud možno s rýží. Přeji dobrou chuť!

Diskusní téma: Mořský okoun s cibulí, česnekem a rajčaty

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek