Mořský vlk na slanině a pomeranči

09.07.2013 23:10

Mořský vlk s anglickou slaninou a cibulí ve sladko-kyselé omáčce z pomerančů je velmi chutný a lehký pokrm. Delikátní maso z mořského vlka s křupavou slaninou, rozmarýnem a karamelizovanou cibulí ve sladkokyselé omáčce z pomerančové kůry si určitě zamilujete. Zvláštní kombinace ingrediencí dodává pokrmu jedinečnou chuť.

Doba přípravy: 20 minut

Počet osob: 2

Ingredience na mořského vlka:

  • 2 filety mořského vlka
  • 80 g anglické slaniny
  • větvička rozmarýnu
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje

Ingredience na přílohu:

  • 2 cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce vinného octa
  • 1 pomeranč
  • 3 lžičky cukru
  • sůl 
  • pepř

Příprava:

Přípravu mořského vlka na slanině a pomeranči začneme tím, že nakrájíme na tenké měsíčky cibuli. Cibuli osmažíme s cukrem na olivovém oleji. Jakmile zkaramelizuje, přidáme vinný ocet, sůl a pepř. Mezitím nakrájíme pomerančovou kůru na tenké proužky. Pokud je to možné, odstraňte bílou část kůry. S trochou vody povařte pomerančovou kůru na pánvi. Pomerančovou kůru poté sceďte a přidejte do zkaramelizované cibule. 

Očištěte mořského vlka. Připravte si z něj filety, pokud je v celku. Filety osmažte na olivovém oleji s větvičkou rozmarýnu. Na druhé pánvi si osmažte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Jakmile bude křupavá, přidejte ji k mořskému vlku. Osolte a opepřete. Filet podáváme přelitý směsí z pomerančů a cibule. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.