Mořský vlk na slanině a pomeranči
Mořský vlk s anglickou slaninou a cibulí ve sladko-kyselé omáčce z pomerančů je velmi chutný a lehký pokrm. Delikátní maso z mořského vlka s křupavou slaninou, rozmarýnem a karamelizovanou cibulí ve sladkokyselé omáčce z pomerančové kůry si určitě zamilujete. Zvláštní kombinace ingrediencí dodává pokrmu jedinečnou chuť.
Doba přípravy: 20 minut
Počet osob: 2
Ingredience na mořského vlka:
- 2 filety mořského vlka
- 80 g anglické slaniny
- větvička rozmarýnu
- pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Ingredience na přílohu:
- 2 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce vinného octa
- 1 pomeranč
- 3 lžičky cukru
- sůl
- pepř
Příprava:
Přípravu mořského vlka na slanině a pomeranči začneme tím, že nakrájíme na tenké měsíčky cibuli. Cibuli osmažíme s cukrem na olivovém oleji. Jakmile zkaramelizuje, přidáme vinný ocet, sůl a pepř. Mezitím nakrájíme pomerančovou kůru na tenké proužky. Pokud je to možné, odstraňte bílou část kůry. S trochou vody povařte pomerančovou kůru na pánvi. Pomerančovou kůru poté sceďte a přidejte do zkaramelizované cibule.
Očištěte mořského vlka. Připravte si z něj filety, pokud je v celku. Filety osmažte na olivovém oleji s větvičkou rozmarýnu. Na druhé pánvi si osmažte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Jakmile bude křupavá, přidejte ji k mořskému vlku. Osolte a opepřete. Filet podáváme přelitý směsí z pomerančů a cibule. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.