Pěna z bílé čokolády

25.02.2013 23:32

Příprava: 20 minut

Pro 4 osoby

 

Ingredience:

  • 235 g bílé čokolády
  • broskvová želatina
  • 125 g plnotučného mléka
  • 250 g smetany

Příprava:

Želatinu namočte do studené vody asi na 10 minut. Bílou čokoládu roztavte ve vodní lázni. V hrnci rozehřejte mléko. Jakmile začne vřít, odstavte a vmíchejte do něj želatinu. Do rozpuštěné čokolády nalijte třetinu mléka a dobře rozmíchejte. Pak to zopakujte s druhou a třetí třetinou. Dokud nevznikne hladká tekutina. Nechte vychladnout při pokojové teplotě. Mezitím vyšlehejte šlehačku. Pak směs znovu začnětě vařit. Ujistěte se, že směs mléka a čokolády má teplotu mezi 35-45 stupni a pak do ní vmíchejte šlehačku. Poté čokoládovou pěnu nalijte do kelínků a nechte chladit alespoň 12 hodin. Dobrou chuť!