Pěna z bílé čokolády
Příprava: 20 minut
Pro 4 osoby
Ingredience:
- 235 g bílé čokolády
- broskvová želatina
- 125 g plnotučného mléka
- 250 g smetany
Příprava:
Želatinu namočte do studené vody asi na 10 minut. Bílou čokoládu roztavte ve vodní lázni. V hrnci rozehřejte mléko. Jakmile začne vřít, odstavte a vmíchejte do něj želatinu. Do rozpuštěné čokolády nalijte třetinu mléka a dobře rozmíchejte. Pak to zopakujte s druhou a třetí třetinou. Dokud nevznikne hladká tekutina. Nechte vychladnout při pokojové teplotě. Mezitím vyšlehejte šlehačku. Pak směs znovu začnětě vařit. Ujistěte se, že směs mléka a čokolády má teplotu mezi 35-45 stupni a pak do ní vmíchejte šlehačku. Poté čokoládovou pěnu nalijte do kelínků a nechte chladit alespoň 12 hodin. Dobrou chuť!