Předkrm z prosciutta a artyčoků
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
- 8 artyčoků
- 100 gramů prosciutta
- 100 gramů grisinů (italské tyčinky)
- 80 gramů másla
- 1 lžička mouky
- 1 dl smetany
- 1/4 litru mléka
- šťáva z jednoho citrónu
- sůl
- pepř
Příprava:
Připravte bešamel. V hrnci roztopte 20 gramů másla, jakmile zrůžoví, přidejte mouku a dobře míchejte. Nechte na ohni tak dlouho, dokud nebude mít světle hnědou barvu. Přidejte teplé mléko a špetku soli. Krém vařte na mírném ohni tak, abyste vytvořili jemný krém bez hrudek. Poté stáhněte z ohně, nechte ochladit a přidejte šlehačku.
Do osolené vroucí vody přidejte citrónovou šťávu a vařte v ní artyčoky. Poté slejte vodu, artyčoky přepasírujte přes síto a přidejte trochu másla. Osolte a opepřete. Takto nachystané artyčoky zalijte krémem a nechte zcela vychladnout. Poté nachystejte do mističek. Podáváme s prosciuttem a grissiny. Dobrou chuť!