Předkrm z prosciutta a artyčoků

10.03.2013 17:10

Doba přípravy: 30 minut

Doba pečení: 30 minut

  • 8 artyčoků
  • 100 gramů prosciutta
  • 100 gramů grisinů (italské tyčinky)
  • 80 gramů másla
  • 1 lžička mouky
  • 1 dl smetany
  • 1/4 litru mléka 
  • šťáva z jednoho citrónu
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Připravte bešamel. V hrnci roztopte 20 gramů másla, jakmile zrůžoví, přidejte mouku a dobře míchejte. Nechte na ohni tak dlouho, dokud nebude mít světle hnědou barvu. Přidejte teplé mléko a špetku soli. Krém vařte na mírném ohni tak, abyste vytvořili jemný krém bez hrudek. Poté stáhněte z ohně, nechte ochladit a přidejte šlehačku. 

Do osolené vroucí vody přidejte citrónovou šťávu a vařte v ní artyčoky. Poté slejte vodu, artyčoky přepasírujte přes síto a přidejte trochu másla. Osolte a opepřete. Takto nachystané artyčoky zalijte krémem a nechte zcela vychladnout. Poté nachystejte do mističek. Podáváme s prosciuttem a grissiny. Dobrou chuť!

 

Další předkrmy