Pstruh v piniových oříšcích

26.10.2013 11:54

Pro 4 osoby:

Ingredience:

  • 800 g pstruha
  • 600 g brambor
  • 250 g cherry rajčátek
  • 50 g piniových oříšků
  • sušené a čerstvé oregano
  • olivový olej
  • mouka
  • sůl

Postup:

Oloupejte brambory a nakrájejte na plátky. Rajčata rozpulte a spolu s bramborami posypte sušeným oregánem, osolte a zastříkněte olivovým olejem. Brambory opékejte na pánvi po troškách 5-6 minut. Půlky rajčta dejte na dno ohnivzdorné misy vymazané olejem, na ně narovnejte plátky brambor tak, aby jeden plátek překrýval druhý. Na vrstvu brambor dejte zbylé půlky rajčat. Mísu pečte při 200 stupních asi 30 minut. 

 

Pstruhy vykostěte, každý filit nakrájejte na tři kousky. Na rybí maso pečlivě upěchujte nahrubo nasekané piniové oříšky. Rozmíchejte 2 lžíce oleje s 1 lžíci mouky, kousky pstruha ve směsi obalte a opékejte na pánvi kůží nahoru. Po 3 minutách kousky otočte a dopečte 1 minutu z druhé strany. Ochuťte čerstvým oregánem a osolte. Hotové pstruhy v piniových oříšcích nechte 2 minuty odpočinout a podávejte s pečenými brambory a rajčátky.