Rizoto alla cantonese

28.10.2013 17:57
Pro 4 osoby:
Ingredience:
  • 250 g rýže
  • 125 g šunky od kosti
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 250 g hrášku
  • sůl
  • pepř
  • šest lžíc oleje
Příprava:
Smažená rýže je pokrm čínského původu, ale je velmi populární i v Itálii, protože má blízko k evropským chutím. Smažená rýže se často podává s omáčkou a připravuje se z dlouhozrné rýže typu Basmati. Příprava kantonské rýže začíná namočením rýže pod studenou tekoucí vodou. Poté rýži uvařte 10 minut v osolené vodě. Mezitím nakrájejte půlku cibule na jemno, rozšlehejte v misce vejce se špetkou soli a tam přidejte cibuli. Na pánvi připravte míchaná vejce se dvěma lžičkami oleje. Až budou prosmažená, roztrhejte je na kusy vidličkou. Na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou šunku, dvě lžíce oleje, hrášek a špetku soli. Smažte zhruba 2 minuty. Na  pánvi wok osmažte na zbytek cibule na kostičky, přidejte uvařenou rýži a sojovou omáčku. Po několika minutách smažení přidejte i vejce a hrášek. Rizoto alla cantonese promíchejte a duste na ohni asi 2 minuty. Dobrou chuť!