Rizoto s brokolicí
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 70minut
Ingredience:
- 400 g rýže
- 600 g brokolice
- 1 litr zeleniového vývaru (vývar z brokolice)
- olivový olej
- 80 g riccoty (dá se nahradit českým tvarohem)
- 2 ančovičky v oleji
- strouhaný parmazán
- 1/2 sklenky bílého vína
Příprava:
Brokolici uvaříme v osolené vodě. Pár kousku si necháme na ozdobu, zbytek natrháme na drobnější kousky. Na pánvi mezitím osmažíme na olivovém olej ančovičky. Přidáme rýži a necháme ji trochu zesklovatět, asi 1 minutu. Přidáme bílé víno. chvíli dusíme. Pak přidáme naběračku vody z brokolice, a tak postupujeme pokaždé, až se voda z rýže odpaří. Použijeme zhruba 1 litr. V polovině dušení přidáme nasekanou brokolici. Po uvažení rýži odstavíme z plamene a osolíme. Dalé vmícháme parmazán a tvaroh. Rizoto ozdobíme nasekanou brokolicí a můžeme podávat. Dobrou chuť !
Diskusní téma: Rizoto s brokolicí
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.