Rizoto s brokolicí

27.10.2012 11:56

Pro 4 osoby

Doba přípravy:  70minut

 

Ingredience:

  • 400 g rýže
  • 600 g brokolice
  • 1 litr zeleniového vývaru (vývar z brokolice)
  • olivový olej
  • 80 g riccoty (dá se nahradit českým tvarohem)
  • 2 ančovičky v oleji
  • strouhaný parmazán
  • 1/2 sklenky bílého vína

Příprava:

Brokolici uvaříme v osolené vodě. Pár kousku si necháme na ozdobu, zbytek natrháme na drobnější kousky. Na pánvi mezitím osmažíme na olivovém olej ančovičky. Přidáme rýži a necháme ji trochu zesklovatět, asi 1 minutu. Přidáme bílé víno. chvíli dusíme. Pak přidáme naběračku vody z brokolice, a tak postupujeme pokaždé, až se voda z rýže odpaří. Použijeme zhruba 1 litr. V polovině dušení přidáme nasekanou brokolici. Po uvažení rýži odstavíme z plamene a osolíme. Dalé vmícháme parmazán a tvaroh. Rizoto ozdobíme nasekanou brokolicí a můžeme podávat. Dobrou chuť !

Diskusní téma: Rizoto s brokolicí

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek