Rizoto s kalamáry

27.10.2012 12:12

Ingredience:

  • 400 g rýže na rizoto
  • 450 g kalamárů
  • 1 litr rybího vývaru
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • extra panenský olivový olej
  • 2,5 dl suchého bílého vína
  • 300 g rajčat
  • 40 g másla
  • petrželka sůl 
  • černý pepř, čerstvě mletý.

Příprava:

Cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Pak přidám kalamáry se solí a pepřem. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi deset minut. Pak přidáme rýži a smažíme za stálého míchání.  Přilijeme víno a necháme ho postupně vyvařit. Začneme přidávat vývar, vždy jednu nabíračku. Když se vyvaří, přidáme další, dokud nespotřebujeme celý litr. Mezitím oloupeme a na kousky nakrájíme rajčata, které přidáme k rýži zhruba v polovině dušení. Až je rýže měkká, vypneme a přidáme trochu másla. Rizoto s kalamáry podáváme ozdobené nakrájenou petrželkou. Dobrou chuť!

Diskusní téma: Rizoto s kalamáry

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek