Rizoto s kalamáry
Ingredience:
- 400 g rýže na rizoto
- 450 g kalamárů
- 1 litr rybího vývaru
- 1 cibule, jemně nasekaná
- extra panenský olivový olej
- 2,5 dl suchého bílého vína
- 300 g rajčat
- 40 g másla
- petrželka sůl
- černý pepř, čerstvě mletý.
Příprava:
Cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Pak přidám kalamáry se solí a pepřem. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi deset minut. Pak přidáme rýži a smažíme za stálého míchání. Přilijeme víno a necháme ho postupně vyvařit. Začneme přidávat vývar, vždy jednu nabíračku. Když se vyvaří, přidáme další, dokud nespotřebujeme celý litr. Mezitím oloupeme a na kousky nakrájíme rajčata, které přidáme k rýži zhruba v polovině dušení. Až je rýže měkká, vypneme a přidáme trochu másla. Rizoto s kalamáry podáváme ozdobené nakrájenou petrželkou. Dobrou chuť!
Diskusní téma: Rizoto s kalamáry
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.