Sicilské cannoli
Sicilský dezert canolli se v každém místě liší svou výzdobou. Například, v Palermu se na koncích cannoli používá místo kandovaných třešní plátek kandovaného pomeranče, zatímco ve východní Sicílii se používají pistácie. V každém případě složka, kterou nelze změnit, je smetanový sýr, který musí být striktně ovocný a svěží. Je to pochoutka obyvatele Sicílie natolik uctívaná, že v Palermu pořádají každý rok "Festival cannoli."
Ingredience:
-
400 g mouky
-
75 gramů sádla
-
40 g krystalového cukru
-
2 vejce
-
1 bílek
-
špetka soli
-
15 g kakaového prášku
-
60 g suchého Marsala
-
60 g bílého octa
-
podzemnicový olej na smažení
Na krém:
-
1 kg čerstvé ricotty
-
600 g cukru
-
Špetka mleté skořice (nejlépe se obsahem vanilky)
-
150 g tekuté tmavé čokolády
-
Kandované třešně (2 pro 1 trubičku)
-
Kandované pomerančové kůry (1 pro 1 trubičku)
Příprava:
Promíchejte mouku, cukr, kakao a sůl. Přidejte do směsi mouky sádlo a dobře promíchejte, pak přidejte vejce, a nakonec marsalu a ocet, dokud těsto není měkká, dobře zpracovatelné. Zabalte do fólie a dejte do ledničky na minimálně jednu hodinu. Pak těsto vyválejte na disky o průměru 10 cm. Plátky potřete olejem, bílkem a natočte na formičky trubiček a dejte smažit do velkého nožství oleje. Jakmile jsou pěkně zlaté, vytáhněte a dejte vychladnout na papírové útěrky.
Příprava krému:
Riccotu dobře promíchejte s cukrem. Nechte ji hodinu ulěžet Pak přidejte skořici a hořkou čokoládu.Trubičky naplňte krémem. Na konce umístěte kandované třešně, posypejte moučkovým cukrem a ozdobte kousky kandované pomerančové kůry.
Diskusní téma: Sicilské cannoli
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.