Sicilské cannoli

09.07.2013 20:05

Sicilský dezert canolli se v každém místě liší svou výzdobou. Například, v Palermu se na koncích cannoli používá místo kandovaných třešní plátek kandovaného pomeranče, zatímco ve východní Sicílii se používají pistácie. V každém případě složka, kterou nelze změnit, je smetanový sýr, který musí být striktně ovocný a svěží. Je to pochoutka obyvatele Sicílie natolik uctívaná, že v Palermu pořádají každý rok "Festival cannoli." 

Ingredience:

  • 400 g mouky

  • 75 gramů sádla

  • 40 g krystalového cukru

  • 2 vejce

  • 1 bílek

  • špetka soli

  • 15 g kakaového prášku

  • 60 g suchého Marsala

  • 60 g bílého octa

  • podzemnicový olej na smažení

Na krém:

  • 1 kg čerstvé ricotty

  • 600 g cukru

  • Špetka mleté ​​skořice (nejlépe se obsahem vanilky)

  • 150 g tekuté tmavé čokolády

  • Kandované třešně (2 pro 1 trubičku)

  • Kandované pomerančové kůry (1 pro 1 trubičku)

Příprava:

Promíchejte mouku, cukr, kakao a sůl. Přidejte do směsi mouky sádlo a dobře promíchejte, pak přidejte vejce, a nakonec marsalu a ocet, dokud těsto není měkká, dobře zpracovatelné. Zabalte do fólie a dejte do ledničky na minimálně jednu hodinu. Pak těsto vyválejte na disky o průměru 10 cm. Plátky potřete olejem, bílkem a natočte na formičky trubiček a dejte smažit do velkého nožství oleje. Jakmile jsou pěkně zlaté, vytáhněte a dejte vychladnout na papírové útěrky.

Příprava krému:

Riccotu dobře promíchejte s cukrem. Nechte ji hodinu ulěžet Pak přidejte skořici a hořkou čokoládu.Trubičky naplňte krémem. Na konce umístěte kandované třešně, posypejte moučkovým cukrem a ozdobte kousky kandované pomerančové kůry.

Diskusní téma: Sicilské cannoli

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek