Tagliata al balsamico

29.10.2013 19:18
Pro 4 osoby:
Ingredience:
  • 400 g hovězí svíčkové
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
Salsa:
  • 5 bobulí z jalovce
  • 250 ml balzamikového octu
  • 2 tyčinky skořice
  • 5 hřebíčků
Příprava:
Připravíme si maso tak, aby mělo pokojovou teplotu. Vezmem si balzamikový ocet, dáme jej do hrnce a při nízkém plamenu jej rozehřejeme. Přidáme hřebíček, skořici a jalovec. Vaříme, dokud salsa nedostane správnou konzistenci. Poté stáhneme z plamene. Nyní rozpálíme pánev, potřeme olivovým olejem a zprudka opečeme maso z každé strany 2-3 minuty maximálně.  Osolíme a opepříme a sundáme z plamene. Maso nakrájíme na tenké proužky. Na talíř si připravíme rukolu, na ni naskládáme tagliatu a přelijeme salsou.