Vepřový závin s jablky marsala
29.10.2013 15:06
Pro 4 osoby:
Ingredience:
- 6 plátků vepřové panenky
- 50 g slaniny
- 4 jarní cibule
- 50 ml mléka
- 1 jablko
- 50 g cukru
- 1 lžička másla
- 100 ml Marsaly
- olivový olej
- 230 g listového těsta
- sůl
Příprava:
Maso nakrájíme na malé kousky. Cibule omyjte a nakrájejte na kroužky. Cibuli podusíme na pánvi se dvěma lžičkami olivového oleje, dokud není nazlátla. Pak přidejte slaninu a maso. Smažíme, dokud není maso měkké. Nezapomeňte osolit. Poté nechte vychladnout a odstraňte přebytečnou tekutinu. Mezitím předehřejte troubu na 200 stupňů. Vyválejte větší část listového těsta a dovnitř vložte masovou směs. Závin zabalte a potřete mlékem. Ze zbylé části listového těsta nakrájejte tenké proužky, kterými zavin ozdobte. Na pánvi rozpusťte máslo , vložte do něj jablka nakrájena na plátky a cukr. Nechte zkaramelizovat. Jakmile zkaramelizujou přilejte Marsalu a nechte ji odpařit. Vepřový závin podáváme teplý obloženy jablky. Dobrou chuť!