Žebírka s barbecue omáčkou
Pro 4 osoby
Doba přípravy: 2-12 hodin
Doba vaření: cca 2 hodiny
Ingredience:
- 1/4 šálku krystalového cukru
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce černého pepře
- 1 lžíce sladké papriky
- 2 lžičky sušené oregáno
- 900 g vepřových žeber
- ½ šálku bílého octa
PŘÍPRAVA
V malé misce smícháme všechny ingredience kromě žebírek. Poté žebírka naložíme do směsi, zakryjeme plastovou folii a nacháme v chladu až 12 hodin. Předehřejeme si troubu na 150 ° C.
Plech vysteleme pečícím papírem a uložíme na něj žebírka. Na plech nalijeme ocet, který se při pečení odpaří. Pečeme tak dlouho, dokud maso nebude jemní, uvnitř šťavnaté a křupavé na povrchu. Předpokládaný čas zhruba 2 hodinky. Občas žebírka neapomeňte převrátit.
Diskusní téma: Žebírka s barbecue omáčkou
Nebyly nalezeny žádné příspěvky.