Žebírka s barbecue omáčkou

22.10.2012 21:32

 

Pro 4 osoby
Doba přípravy: 2-12 hodin
Doba vaření: cca 2 hodiny

Ingredience:

  • 1/4 šálku krystalového cukru
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce černého pepře
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 2 lžičky sušené oregáno
  • 900 g vepřových žeber
  • ½ šálku bílého octa


PŘÍPRAVA
V malé misce smícháme  všechny ingredience kromě žebírek. Poté žebírka naložíme do směsi, zakryjeme plastovou folii a nacháme v chladu až 12 hodin. Předehřejeme si troubu na 150 ° C.
Plech vysteleme pečícím papírem a uložíme na něj žebírka. Na plech nalijeme ocet, který se při pečení odpaří. Pečeme tak dlouho, dokud maso nebude jemní, uvnitř šťavnaté a křupavé na povrchu. Předpokládaný čas zhruba 2 hodinky. Občas žebírka  neapomeňte převrátit.  

 

Diskusní téma: Žebírka s barbecue omáčkou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek